AryaPET | Mersin Petshop – Kadir’in Hayvan Sevgisiyle Teknolojiyi Birleştiren Hikayesi
Ben Mehmet Kadir. Çoğu kişi beni AryaPET olarak tanır.Hayvanlarla olan bağım çocukluk yıllarımda başladı. Küçük yaşlardan beri kafes kuşları ve güvercinlerle ilgilendim; zamanla bu ilgi sadece bir hobi olmaktan çıktı, bilgiye ve tutkuyla yürütülen bir yaşam tarzına dönüştü.
Yıllar içinde birçok farklı ırkı besledim, yetiştirdim, ürettim. Katıldığım yarışmalardan birkaç kupam da var ama benim için asıl başarı, kendi emeğimle büyüttüğüm bir canlının sağlıklı, huzurlu yaşadığını görmek oldu.
Bugün aktif olarak güvercin beslemiyorum ama sokak hayvanlarıyla ilgili gönüllü çalışmalarım ve güvercin derneklerindeki kurucu ve başkanlık görevlerim hâlâ devam ediyor.
Kafes kuşlarından kedilere, köpeklerden balıklara kadar neredeyse ilgilenmediğim canlı türü kalmadı.
Hepsi bana farklı bir şey öğretti; sabrı, disiplini ve doğanın dengesiyle yaşamayı.
Uzun yıllar yazılım, donanım ve dijital ajans işleriyle uğraştım. İş yerleri kurdum. Web yazılımı, sistem yönetimi, e-ticaret altyapıları, SEO ve bilişim projeleri hâlâ hayatımın bir parçası.
Ama hiçbir zaman hayvanlardan kopamadım.
Bir noktada fark ettim ki teknoloji ile hayvan sevgisini bir araya getirebilirim — işte o fikirle
Bugün Mersin’de kendi petshop işletmemi yürütüyorum.
Markam Mersin Petshop, yalnızca ürün satan bir mağaza değil; hayvanseverlerin güvenle alışveriş yapabileceği, bilgiye ve desteğe ulaşabileceği bir merkez haline geldi.
Kedi, köpek, kuş, akvaryum ve kemirgen ürünlerinde geniş bir ürün yelpazesi sunuyorum.
Amacım, sadece satış değil; her hayvanın ihtiyacına uygun, kaliteli ve doğru ürünleri ulaştırmak.
Yıllar içinde sayısız veteriner hekim, üretici ve yetiştirici ile tanıştım; hem işin ticaret kısmında hem de bilgi tarafında kendimi geliştirdim.
Hayvanlarla yaşamak bana çok şey kattı.
Bugün hâlâ kendimi sadece bir petshop işletmecisi değil, hayvanları anlayan, onlardan öğrenen bir dost olarak görüyorum.
Kodu da bilirim, kuşun halinden de anlarım.
Bir yandan web sitesi kurarım, diğer yandan bir kedinin gözlerindeki minneti hissederim.
Ve evet, bu uzun yolculukta yaklaşık 20 yıldır destekcim olan @Hasan dostumuda anmadan geçemem.
Güvercinlerle başlayan bu mücadelede hiçbir zaman destegini esirgemeyen kendisiyle filo kuşları yetiştiriciliginde hep omuz omuza verdik; o olmasa bugün profesyoneliz diyemezdik. tecrübemiz bu kadar güçlü olmazdı. @Hasan
Bugün hâlâ her sabah aynı düşünceyle güne başlıyorum:
“Bugün bir canlının hayatına biraz daha iyi dokunabilir miyim?”
Elimden geldiğince, her gün, bir şekilde bunu yapmaya devam ediyorum.
Son düzenleme: